Afke (afke) wrote in snoet,
Afke
afke
snoet

Breien voor Groningen

Ik heb mee gedaan aan #breienvoorgroningen, georganiseerd door Breien met Agnes in samenwerking met Milieudefensie.
Het doel was: Het kleinste huisje van Groningen inpakken met een gebreide deken.

Waarom? Twee woorden vormen de boodschap: Solidariteit, en isolatie.
We kunnen Groningen niet laten zakken, terwijl wij verder met z'n allen er warmpjes bij zitten dankzij Gronings gas; de vele vrolijke breisels die uit het hele land zijn opgestuurd laten zien dat het geen onzichtbaar probleem (meer) is. Maar symbolisch laat de warme deken ook zien, dat we onze woningen gewoon beter moeten isoleren, zodat we dat gas niet meer nodig hebben.

Teken meteen even de petitie alsjeblieft!

breienvoorgroningen-huisje

Bovenstaande foto's heb ik helaas niet zelf kunnen maken; ik heb ze de afgelopen weken verzameld via nieuwsberichten en webpagina's van de organisatie.


Ik had nog een hele grote lap liggen, overgebleven van de textielweken in het Kempenmuseum De Acht Zaligheden in 2014, waaraan we met Breicafé Eersel als vrijwilligers hebben mee gewerkt. Eén van de steunpilaren hadden we toen ingepakt. De lapjes zijn gemaakt door de vele bezoekers aan de tentoonstelling die mee breiden, of het zelfs ter plekke leerden, en de vrijwilligers.
Voor deze actie heb ik de gehaakte lapjes uit het geheel verwijderd, en de gaten en andere onafheden opgevuld met nieuwe, op maat gemaakte lapjes.

breienvoorgroningen-lappen

Verder had ik nog een gestreepte lap van zo'n 4 meter lang liggen, die ik meer dan 5 jaar geleden begonnen ben voor een wildbrei project. Ik realiseerde me dat ik dat project niet meer af wilde maken, en besloot deze ook voor dit doel in te zenden.

Ik ben heel blij met het resultaat!
Tags: project
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 3 comments