?

Log in

No account? Create an account

Previous 10 | Next 10

Nov. 30th, 2013

afke

Zesde (laatste) lading mutsjes 2013

Voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent Drinks.

De laatste mutsjes die ik heb kunnen maken voor we alles met de rest van Breicafé Eersel opstuurden: 132 in totaal, waarvan 56 van mij! Woei! :D

innocent-mutsjes6-30nov2013

Veel fan art dit keer, haha. EVE van Wall-E, de Marsupilami (met een pijperager in z'n staart, zodat deze in alle vormen gebogen kan worden), en twee Minions van Despicable Me!

Maar ook een baby pinguïn (net zo zacht!), vos en pietenmutsje! Het patroontje wat ik bedacht heb voor de pietenmuts beviel me heel goed, dus die heb ik al een tweede gemaakt. Kon helaas niet meer mee voor dit jaar, dus dat is er alvast eentje voor 2014. ;)

Ik vond het echt keileuk om te doen! Kon er lekker creatief mee aan de slag, zeker als je de maat eenmaal een paar keer gezien hebt, kun je er alle kanten mee op. Ik doe volgend jaar zeker weer mee; als ik nu een ideetje heb voor een mutsje, dan maak ik 'm meteen. Op die manier kan ik volgende keer de 100 vast in m'n eentje halen!
Tags:

Nov. 19th, 2013

afke

Vijfde lading mutsjes 2013

Voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent Drinks.

Nog zo'n 2 weekjes tot de deadline! Na dit bericht zal ik er nog eentje posten met m'n laatste mutsjes.

innocent-mutsjes5-19nov2013

De bovenste vier heb ik gemaakt naar aanleiding van Sketch Fest.
Dan hebben we nog Feathers McGraw van Wallace & Gromit, en m'n favoriete ijssmaakje (After 8 / Mint chocolate chip).
Snorrie is natuurlijk voor Movember!
Tags:

Nov. 11th, 2013

afke

Vierde lading mutsjes 2013

Voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent Drinks.

En ik heb nog steeds ideetjes...

innocent-mutsjes4-11nov2013

Misschien denk je "Wat veel knalrose!" Maar die twee onderste zijn eigenlijk mislukte pogingen van de Pacman spookjes. ;) Ik was niet tevreden met de eerste rand; toen kreeg ik als tip muizetandjes te doen en dan de rand om te klappen, maar ik deed 'm verkeerd en kreeg te kleine gaatjes. ;P Derde poging lukte gelukkig wel, nu heb ik ze mooi met kartelrandje. En ik heb meteen een gehaakt randje geoefend bij die blauw-rose.

Buiten dat duurde de cheeta het langst; die heeft extra breiseltjes erop, borduursel en vilt, maar ik ben er redelijk tevreden over.

Met deze erbij zit ik aan de 40 mutsjes!
Tags:

Nov. 4th, 2013

afke

Derde lading mutsjes 2013

Voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent Drinks.

Oei oei, had bijna m'n doel van deze week niet gehaald (wil gemiddeld minimaal 1 per dag hebben), maar toch nog gelukt.
Ik had wat meer uitgebreidere ideetjes dit keer, nog in Halloween thema.

innocent-mutsjes3-4nov2013

Pennywise de Clown uit de film It gaf me de meeste problemen; ik heb de kraag 2x opnieuw moeten doen, omdat deze niet lang genoeg werd (het is een variatie op de slagroom die ik eerder gemaakt heb), en z'n haar was onmogelijk.

Op Freddy kwam ik eigenlijk door het specifieke garen wat ik voor z'n gezicht heb gebruikt. Was een restant wat ik gekregen had, zo'n rare gemeleerde kleur, precies brandwonden. Gemaakt tijdens het kijken van Nightmare on Elmstreet 1, 3 en 7. ;P

Spookje met de rand die ook geïnspireerd is op de slagroom (die's handig gebleken, niet?), de rand van de schedel is ingebreid (lang geleden, dus heb er veel mee geworsteld).

Dan nog wat gewone mutsjes met borduursels en een heksenhoed, was uitproberen, maar vind 'm wel goed gelukt. Patroon beetje uitgetekend, maar uiteindelijk vrij willekeurig geminderd.
Tags:

Oct. 28th, 2013

afke

Tweede lading mutsjes 2013

Voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent Drinks.

Afgelopen week heb ik niet zoveel tijd gehad, dus iets minder mutsjes dan vorige keer.

innocent-mutsjes2-28okt2013

Dit keer wat meer "gewone" mutsjes gemaakt, die gingen wel lekker snel en ik heb toch zo'n grote zak knutselpompoentjes liggen, en verschillende mooie restjes garen die ik verder nergens voor kan gebruiken. Ik merk dat ik ze met een mini-boordje mooier vind dan het krulrandje wat in het oorspronkelijke patroon staat.

De vogelverschrikker en pompoen zijn helemaal zelfbedacht patroon. Beiden bevatten een armband elastiekje om een versmalling onderin te creëren, die toch weer genoeg rekt om over de flesjes te passen. Anders wist ik niet goed hoe ik ze bol kon krijgen.

De twee roze mutsjes heb ik gemaakt naar aanleiding van SketchFest.
Ik heb nog een heleboel Halloween gerelateerde ideetjes, die hoop ik deze week te kunnen maken.
Tags:

Oct. 20th, 2013

afke

Eerste lading mutsjes 2013

Voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent Drinks. Dit keer ben ik wel lekker op tijd begonnen. :)

En omdat je zo een stel mutsjes klaar hebt, heb ik besloten om hier elke week de nieuwen te posten. Zoals je ziet schiet ik al aardig op!

innocent-mutsjes1-20okt2013

Allemaal zelf verzonnen, hopelijk passen ze ook op de flesjes. :o Ik heb maar af en toe het oorspronkelijke patroon aangehouden, soms enkel de telling, zodat ik de maat in de gaten kon houden.

Het schaapje is baby Timmy van Shaun the Sheep.
Patroon voor het slagroom toefje komt van Drops Design.
Het lieveheersbeestje en het bloemetje grotendeels uit 100 bloemen om te haken en te breien.


[Edit] De uiteindes van de jokermuts zaten me nog dwars, en die heb ik ondertussen vast gezet. Nu is deze muts veel beter van vorm.

innocent-mutsjes1b-21okt2013
Tags:

Sep. 28th, 2013

afke

Single Knittens

Voor het project Help een kitten met een knitten heb ik een aantal katjes gebreid. Momenteel liggen ze te spinnen in de bibliotheek van Bladel, waar ze eind oktober samen met nog enkele honderden anderen door de Dierenbescherming opgehaald zullen worden.


Deze heb ik een kabeltje op de rug gegeven en met een pijperager heb ik die krul in de staart kunnen maken. Dit is Curly. ;)
knitten-kabel-25sep2013

En nog een roze gestreepteCollapse )
Tags:

Sep. 26th, 2013

afke

Nestje Knittens

Voor het project Help een kitten met een knitten heb ik een aantal katjes gebreid. Momenteel liggen ze te spinnen in de bibliotheek van Bladel, waar ze eind oktober samen met nog enkele honderden anderen door de Dierenbescherming opgehaald zullen worden.

Dit zijn Ronald, Roger, Robbie, Rosa en Romi.
knitten-nestje-24sep2013
Tags:

Sep. 8th, 2013

afke

Nog eentje aan zee

Deze had ik snel nog speciaal voor dit weekend gemaakt. Was te smal voor de reling aan de boulevard, dus heb weer gezocht naar een fietsnietje. Wel lekker ook aan zee. :)

fietsnietje-vlissingen-8sep2013

Meteen bij de achteruitgang van camping De Nolle, waar Boulevard Evertsen en Nollehoofd op de Kenau Hasselaarstraat uitkomen.

Sep. 6th, 2013

afke

Vis aan zee

Tijdens m'n weekendje Vlissingen moest er natuurlijk ook een breiseltje mee.
Deze vis bevindt zich nu lekker aan zee. :)

vis-vlissingen-6sep2013

Ongeveer op de hoek Boulevard Bankert en Coosje Buskenstraat (bij de kanonnen).

Previous 10 | Next 10