?

Mevrouw Snoet

Creaties van een pluizig dametje

Location:
Membership:
Moderated
Posting Access:
Select Members , Moderated
Description:
Creaties van Mevrouw Snoet.snoet-ljprofiel-aug2017

Wildbreien of breigraffiti is een vorm van straatkunst.Hoe kwamen je erbij om breigraffiti te doen?
In november 2011 kwam ik in een bibliotheek het boekje "Hoe overleef ik (wild)breien?" tegen. Kleurrijke dingen trekken meteen de aandacht, dus ik leende 'm om het eens rustig door te kijken. Wat ik daarin tegen kwam sprak me zo erg aan, dat ik 'm gelijk online gekocht heeft... breipennen en garen bij elkaar zoeken, en starten maar!
Ik houd van spelen met kleuren en het idee de wereld op te vrolijken, dus in wildbreien herkende ik mezelf helemaal. En het is gewoon leuk om te doen.

Meer informatie over de geschiedenis van wildbreien, kun je op de wildbrei site van Francine Oomen vinden.Waar kan ik je wildbreisels tegenkomen?
Ik woon in Noord-Brabant, Nederland. Met behulp van tags geef ik aan in welke plaats het breisel achtergelaten is (te vinden onderaan elke post). Als je op zo'n tag klikt, kun je alle breisels zien die dezelfde tag hebben gekregen, oftewel in dezelfde plaats te vinden zijn.
Noord-Brabant: beekse bergen (hilvarenbeek), bladel, den bosch en de meesten in eersel.
Rest van Nederland: den haag, vlissingen en zwolle tot nu toe.

Overige tags:
archief - De breisels die in het wild zijn achtergelaten, maar waarvan ik weet dat ze ondertussen verdwenen zijn.
project - Acties en oproepen waar ik aan mee doe, zoals breien voor het goede doel.
thuis - Breisels die zich op privéterrein bevinden.
wild - Breisels die op een publieke plaats te vinden zijn.Wie is Mevrouw Snoet?
Toen ik hier net mee begon, zat ik na te denken onder wat voor naam m'n wildbreisels de wereld in konden, toen ik me bedacht dat ik al een personage had dat breit!
Oorspronkelijk bedacht voor een vrolijk rollenspel dat zich afspeelt in een "Droomland". Ze is een kat in een mantelpakje dat overal kan breien, en terug kijkend naar enkele oude tekeningen bleek dat ze altijd al een wildbreier is geweest -- ik wist het alleen nog niet!brei graffiti, breien, creëren, fantasie, freggels, knit graffiti, knitting, straatbreien, urban knitting, wildbreien, yarn bombing, yarnbombing

Statistics